Facebook ‘’Kimlik Doğrulaması Başarısız’’ Sorunu Nasıl Çözülür?

Facebook yeni güvenlik önlemleri konusunda sürekli olarak daha sıkı önlemler almaya devam ediyor. Bu önlemler arasında yeni uygulanmaya başlanan kimlik doğrulama işlemi de yer alıyor. Sistem sayesinde hesaba erişenlerin profil sahibi olup olmadığının kontrolü yapılıyor.

Kimlik doğrulaması yapabilmek için e-mail veya telefon gibi teyit amaçlı kullanılabilecek alternatif platformlar aranıyor. Farkında olmadan kullanıcı adınızı ya da şifrenizi yanlış girdiğiniz zaman hata ile karşılaşabilmeniz de mümkündür. Ayrıca Caps Lock özelliğinin açık olmadığını da kontrol etmeniz gerekiyor.

Wi-Fi ya da hücresel veri bağlantısı üzerinden internete bağlanıyorsanız bağlantınızın olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekiyor. Kısa internet kesintileri dahi bu tür sorunlar yaşamanıza sebep olabilir. Ayrıca telefon saatinizin doğru olması da gerekiyor. Telefonunuzun saatinde yanlışlık mevcutsa Facebook ve daha pek çok farklı platformda hatalar almaya başlayabilirsiniz.

Telefonunuzun ayarlar menüsünü açtıktan sonra buradan hesaplar > menü ve otomatik senkronizasyon verileri bölümüne giriş yapmalısınız. Sahip olduğunuz Google hesabını buradan Facebook ile senkronize edebilirsiniz.

Facebook uygulamasının önbellek verilerinin temizlenmesi de sorunu çözmeniz için denemeniz gereken yöntemler arasında yer almaktadır. İşlemi yapabilmek için ayarlar > uygulamalar > Facebook adımlarını izlemelisiniz. Facebook uygulamasının üzerine tıkladığınız zaman önbelleği temizle seçeneği karşınıza gelir.

Was this helpful?

0 / 0

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Ortalama: 0]
Bir yanıt yazın 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *